EN | NO
Logo

Nessebar

Vakre og historiske Nessebar ligger kun ca. 40 minutter unna. Blandingen av bygninger fra oldtiden, turisme og handel gir gamlebyen et sjarmerende preg. BPR arranger transport frem og tilbake for en billig penge.

Er du interessert i historie og arkitektur, eller bare ønsker å oppleve en fiskelandsby med antikke røtter, anbefaler vi deg å ta turen til Nessebar. Gamlebyen har en 3000 år gammel historie og er opprinnelig en øy, men har i dag fastlandsforbindelse med den nyere delen av Nessebar. Du kan fint spasere langs moloen fra den nye bydelen over til gamlebyen.


Gamlebyen byr på en kulturell opplevelse for de besøkende. Her kan du se rester og ruiner av tårn, murer, kirker og andre bygninger som stammer fra gresk arkitektur. Nessebar har mange severdigheter som er verdt å se, deriblant Kirken for Kristi Pantokrator og Kirken for Sankt Johannes Aliturgetos. Beliggenheten, omgivelsene og de velbevarte monumentene, gjør også at byen ligger på UNESCO's verdensarvliste.
I dag er Nessebar en velbesøkt turistby med en idyllisk atmosfære. Blant de karakteristiske byggene, finner du også små salgsboder med suvenirer og håndlaget pynt. Spaser rundt i gatene og ta en kopp kaffe eller andre forfriskninger på en av kafeene med uteservering. Det ligger også flere havner og noen småstrender ved gamlebyen, hvor du kan nyte en is i solen.


Nessebars kyst byr på flere aktivister til sjøs. Du kan delta på dykkekurs eller bli med på en båttur og opplev gamlebyen fra havet. Ta en pause fra byvandringen og sett deg ned på en av fiskerestaurantene langs havna. Mange av skalldyr- og fiskerettene er fisket i nærområdet. Bestill et deilig måltid mens du nyter havutsikt der råvarene kommer fra.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev, fullt av gode tilbudWebløsning: Seria